Ons bureau

Devilee Management Consultancy vertrekt vanuit de leefwereld van mensen binnen organisaties: waar mensen samenwerken veranderen zij en verandert de organisatie met hen. Door wisselwerking tussen individuele actie en interactie gericht op een gedragen doelrealisatie zijn mensen bereid hun gedrag aan te passen. Er is sprake van een gedragen doelrealisatie als medewerkers daarbij hun basisbehoeften en talenten kunnen inzetten; zichzelf kunnen realiseren in het werk. Deze premisse is het vertrekpunt voor Devilee Management Consultancy bij het adviseren over en begeleiden van transitieprocessen.

Manfred Devilee

Voelt en voedt de onderstroom met een kenmerkende mildheid. Met rust en gezag biedt hij ruimte voor anderen. Hij stimuleert de zoektocht naar holistische oplossingen. Zo wordt de vraag achter de vraag werkelijk beantwoord. Vanuit het vertrouwen in mensen hun talent laat Manfred hen samen leren. Zo is niet alleen het voorliggende vraagstuk opgelost, maar is de fundering gelegd voor elk vraagstuk hierna.

ga naar het linkedin profiel van manfred Linkedin Manfred Devilee 

Een verbinder tussen de systeemwereld en de leefwereld. Voelt zich als een vis in het water tussen beiden. Legt verbanden tussen drijfveren en productiviteit van mensen, tussen bedrijfscultuur en structuur en weet haarfijn drijfveren van gedrag van groepen en individuen bloot te leggen.
Zie ook www.openhartigheid.nl

ga naar het linkedin profiel van manfred Linkedin Peter Rhebergen

Een onorthodoxe inspirator, zo wordt Joost vaak getypeerd. Met veel energie, groots theater en prachtige een-op-een gesprekken brengt hij vernieuwing. De kracht van Joost is om complexe maatschappelijke vraagstukken, op een vooruitstrevende wijze te helpen aanpakken. Vanuit de regierol voedt hij het ondernemerschap van alle partijen. Zo zorgt hij voor een effect dat na zijn vertrek blijft inspireren. Zie ook: www.alertief.nl 

ga naar het linkedin profiel Linkedin Joost Spithoven 

Adviseert met veel toewijding medewerkers en leidinggevenden bij het onder woorden brengen en waarderen van individuele en groepsprestaties, afgestemd op de visie en koers van de organisatie. Ontwikkelt flexibel inzetbare beloningsmodellen die gebruikt kunnen worden binnen verschillende organisatievormen zoals bijvoorbeeld bij zelforganiserende teams. Zie ook www.osterlohpartners.nl

ga naar het linkedin profiel Linkedin Toon Osterloh 

Back to Top